高考英語故事類閱讀理解題帶答案

General 更新 2023年02月02日

  故事類閱讀理解題是高考英語的常考題型。今天,小編為大家整理了。

  高考英語故事類閱讀理解題一

  Jack used to curse***咒罵*** the front yard as if it were a living thing. He was the man who lived with my grandmother for thirty years. He was not my grandfather, but an Italian who came down the road one day, selling fruit in Florida.

  Jack stopped at my grandmother’s house to sell her some oranges just a stone’s throw from downtown Miami, and he was delivering her whiskey a week later. He stayed for thirty years. Jack hated the front yard because he thought it was against him. There had been a beautiful lawn***草坪*** there when Jack came along, but he let it wander off into nothing. He refused to water it or take care of it in any way.

  Now the ground was so hard that it gave his car flat tires***輪胎*** in the summer. The yard was always finding a nail to put in one of his tires or the car as always sinking out of sight in the winter when the rains came on. The lawn had belonged to my grandfather, who lived out the end of his life in an insane hospital. It had been his pride and joy and was said to be the place where his powers came.

  1. It can be inferred that the real reason Jack had problems with the yard was that _______.

  A. he didn’t like the lawn.

  B. the author’s grandfather was against Jack working on the lawn

  C. the lawn was full of living things

  D. he himself did not take care of the lawn

  2. We can learn from the passage that when the lawn belonged to the author’s grandfather, it had been _______.

  A. beautiful B. worn out C. wasted D. full of nails

  3. What do we know about Jack and the author’s grandfather?

  A. They both hated the front lawn.

  B. Jack was jealous of the author’s grandfather.

  C. They sold fruit in Florida.

  D. They came from Italy and lived together.

  高考英語故事類閱讀理解題答案

  Jack為什麼曾經指桑罵槐,因為他嫉妒我祖父。我祖父曾把前花園弄得很漂亮。

  1. D。判斷題。從第2段最後一句話He refused to water it or take care of it in any way. 可以判斷。

  2. A。語義理解題。根據There had been a beautiful lawn***草坪*** there when Jack came along, but he let it wander off into nothing 可知答案。

  3. B。判斷題。運用排除法:根據原文可知A、C、D三項明顯不對。再看第1段第1句話的意思:Jack 過去常常咒罵前花園,就好像那花園是一個有生命的東西一樣,可以看出Jack 不是在罵花園,而是指桑罵槐,所以選B。

高考英語習俗類閱讀理解專項訓練題帶答案
高考英語單項選擇題附答案
相關知識
高考英語故事類閱讀理解題帶答案
高考英語習俗類閱讀理解專項訓練題帶答案
英語故事類閱讀理解
高科技反酒駕的閱讀理解題及答案
冬日絮語馮驥才閱讀理解題及答案
考研英語教育類閱讀理解及解析
考研英語教育類閱讀理解練習及翻譯
考研英語經濟類閱讀理解
考研英語經濟類閱讀理解專項訓練
考研英語經濟類閱讀理解專項訓練及參考答案